Keitä olemmeYritys

Elämyksiä ja vaelluksia luonnon ehdoilla

Outdoor Artisans on elämyksiä, kursseja ja vaelluksia tarjoava yritys Pyhäjärven kylässä Lapissa, lähellä Pyhä-Luoston kansallispuistoa.  Elämme vahvasti luonnon vuodenkierron mukaan ja tarjoamme palveluita sen ehdoilla. Haluamme järjestää asiakkaillemme elämyksellisiä retkiä turvallisesti, vastuullisesti ja rakastamaamme luontoa kunnioittaen.

Olemme pieni paikallinen yritys, jonka toiminta perustuu intohimoon, harrastuneisuuteen, ammattitaitoon ja lämpimään luontosuhteeseen. Otamme vastaan pääasiassa vain pieniä ryhmiä, jotta voimme tarjota autenttisia elämyksiä ja parasta palvelua.

Meiltä löydät seikkailuja ja retkiä vuoden jokaiseen ajankohtaan!Henkilöt

Antti Siltala


Antti on aktiivinen erä- ja luonto-opas, jolla on vuosien kokemus retkeilystä, melonnasta, kalastuksesta sekä haastavampien vaellusten suunnittelusta ja toteutuksesta. Antti on työskennellyt Pyhä-Luoston alueella erä- ja luonto-oppaana vuodesta 2011 ja hän tuntee alueen hyvin.

Vuosien mittaan Antti on ehtinyt koluta erityisesti Suomen mutta myös Ruotsin ja Norjan Lappia vaeltaen, pyöräillen, meloen, leijahiihtäen, laskien ja kalastaen. Antin erityisalaa on kesä- ja talvikalastus, seikkailulliset SUP- ja packraft-vaellukset sekä lumisurffityöpajat ja -leirit. Retkeily ja selviytymistaidot ovat myöskin lähellä Antin sydäntä.

”Haluan tarjota ihmisille unohtumattomia kokemuksia luonnossa, viedä heitä upeisiin paikkoihin ja tarjota mahdollisuuden oppia jotain uutta ja mielenkiintoista.”


 • Wilderness and nature guide (Niittylahti 2010)
 • Canoeing instructor (Canoeing and Rowing Association)
 • White Water Rescue Technician (Rescue 3 Europe)
 • Member of the Survival guild since 2013
 • Wilderness First Aid (Wilderness Medical Associates)
 • SUP instructor (2022)

Venla Saari


Venla viihtyy parhaiten ulkona kiipeillen, meloen, laskien, koirien kanssa retkeillen tai luonnosta muuten vain nauttien. Venlalle luonto- ja retkeilyharrastuksesta on tullut ammatti
ja hän on työskennellyt Pyhä-Luoston
alueella oppaana vuodesta 2012.

Venla tuntee Pyhä-Luoston alueen hyvin, mutta on vaeltanut,
melonut ja laskenut paljon myös eri puolilla Lappia. Venlan erityisalaa ovat melonta ja nuotiokokkailut.

"Puhdas ruoka, Lapin luonto ja ihmeelliset
seikkailut ovat intohimojani, joiden pariin
tutustuttaa muutkin."

 • Erä- ja luonto-opas (Vigu 2019)
 • Melontaohjaaja (Melonta- ja soutuliitto)
 • Wilderness First Aid (Wilderness Medical Associates)
 • Finlav Pro 1 (Suomen Lumivyörykoulutus)
 • Survival killan jäsen vuodesta 2013
 • SUP-melontaohjaaja (2022)

Arvot

Sydämellisyys

Meille sydämellisyys on ihmisten kohtaamista ja kohtelemista rakkaudellisesti. Meidän kanssamme saat olla juuri oma itsesi.

Aitous

Aitous ilmentää meillä sitä miten ollaan, millaisia ollaan ja millaista palvelua haluamme tarjota: aitoa pohjoista elämää, puhdasta ruokaa, autenttisia seikkailuja ja aitoa läsnäoloa luonnossa.

Luonto

Ammennamme voimamme luonnosta. Haluamme kohdella sitä kunnioittavasti sekä tarjota sen voimaa, kauneutta ja ainutlaatuisuutta myös asiakkaillemme ympärivuotisesti. Meille eettisyys ja ekologisuus on tärkeää, ja täten haluamme panostaa erityisesti kotimaan matkailijoihin.

Oletko valmis?

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt mukana seikkailuissa!